علت درد بازو

بیشتر افراد به هنگام داشتن بازو درد، علت آن را وارد شدن ضربه به آن می دانند. وارد شدن ضربه به بازو، یکی از دلایل درد بازو عنوان شده است؛ اما دلایل دیگری برای احساس درد در بازوها وجود دارند. برای درمان، درد بازو، مهم ترین کار تشخیص علت درد بازو است. علت درد، انتخاب شیوه درمان را در مسیر درستی قرار می دهد. درد بازو می تواند در سنین مختلف به ویژه بزرگسالان احساس شود. در این مقاله قصد داریم به بررسی علت درد بازو بپردازیم. برای آشنایی بیشتر با مهم ترین علل این عارضه، تا پایان مطلب ما را همراهی کیند.

 

آنچه در این مقاله می خوانید

علائم درد بازو

اغلب افرادی که با درد بازو درگیر هستند، علائم ضعف عضلانی به همراه دارند. ضعف و خستگی عضلانی می توانند باعث ایجاد دردهای خفیف یا شدیدی در بازوهای چپ یا راست شوند. این دردها بسته به شدت آن ها، علائم دیگر نیز به همراه دارند. در ادامه به اشاره کوتاهی به این علائم خواهیم داشت.

  • گردن درد به همراه درد بازو
  • شنیده شدن صداهای تق تق به هنگام حرکت دادن بازوها
  • سفت و ضعیف شدن عضلات
  • احساس درد به هنگام حرکت بازو، برداشتن اجسام یا به هنگام خواب و استراحت
  • تورم، التهاب و کبودی بازوها
  • گرم شدن و قرمزی بازوها
علت درد بازو
علت درد بازو

در برخی موارد، درد بازو با علائم هشدار دهنده ای به همراه است. در صورت مشاهده این علائم، مراجعه سریع به پزشک متخصص الزامی است. در این موارد، از هر گونه اقدام خودسرانه بایستی اجتناب شود. از جمله علائم هشدار دهنده درد بازو عبارتند از:

  • داشتن سرگیجه و احساس سبکی سر
  • داشتن حالت تهوع و استفراغ
  • بروز مشکلات تنفسی و تنگی نفس
  • ایجاد تغییر در حالت های طبیعی مچ دست و آرنج
  • توانایی نداشتن در خم کردن مچ دست، آرنج یا حرکت دادن بازو
  • احساس درد در قفسه سینه

مهم ترین دلایل درد بازو

برای درد بازو، دلایل متعددی عنوان شده است. با شناخت این دلایل می توان از بروز برخی از دردهای بازویی پیشگیری کرد. درد بازو فقط مربوط به آسیب دیدگی ها، بیماری ها و مشکلات ارتوپدی نیست و عوامل دیگر نیز باعث احساس درد در این بخش از بدن می شوند. در این بخش به بررسی مهم ترین دلایل درد بازو خواهیم پرداخت.

دردهای عصبی

چنانچه رگ های عصبی دست، فشار مضاعفی را متحمل شوند، درد زیادی احساس خواهد شد. فشار وارد شده بر استخوان ها، عضلات، تاندون ها و غضروف ها باعث ایجاد درد در بخشی از بازو می شود. در برخی مواقع شدت درد تا مچ دست نیز گسترش پیدا می کند. بی حسی و مورمور شدن به همراه درد بازو از علائم علت عصبی این عارضه هستند.

تاندونیت

به ایجاد التهاب در تاندون های بازو، تاندونیت گفته می شود. تاندونیت با داشتن تورم و حساسیت، باعث ایجاد درد در بازو می شود.

رگ به رگ شدن دست

بافت داخلی بازو، از رباط ها و تاندون ها تشکیل یافته است. هر نوع کشیدگی در رباط ها و تاندون های بازو باعث ایجاد درد در کل بازو می شود. در صورت رگ به رگ شدن دست، تورم، التهاب و کبودی نیز در بخش هایی از بازو، مشاهده می شوند. بسته به شدت کشیدگی بافت های داخلی، شدت درد نیز افزایش پیدا می کند.

آسیب دیدگی روتاتور کاف

پارگی روتاتور کاف از شایع ترین آسیب دیدگی مفصل شانه است که منجر به احساس درد در قسمت بازوها می شود. روتاتور کاف دسته ای از عضلات و تاندون ها هستند که به دلایل مختلفی دچار پارگی می شوند.

بیماری روماتیسم مفصلی

یکی از شایع ترین بیماری های مفصلی، روماتیسم است. در این بیماری، خشکی و سفتی ایجاد شده در مفصل شانه یا آرنج باعث احساس درد در بازوها می شود. التهاب و تورم از دیگر علائم بیماری روماتیسم مفصلی هستند.

شکستگی استخوانی

مهم ترین علامت شکستگی استخوان، نداشتن توانایی در چرخاندن دست و بازو است. این ناتوانی با تورم، کبودی و احساس درد شدید همراه خواهد بود. شکستگی استخوان اغلب در اثر وارد شدن ضربه ناگهانی بروز پیدا می کند.

بیماری های قلبی

در صورت بروز اختلال در سیستم خون رسانی قلب، عوارضی مانند آنژین قلبی یا حمله قلبی به وجود می آیند. این عارضه ها علاوه بر داشتن علائم بیماری های قلبی، باعث ایجاد درد در یکی از بازوها خواهد شد.

علت درد بازو
علت درد بازو

نحوه تشخیص علت درد بازو

از آن جایی که درد بازو، دلایل متعدد و غیر ارتوپدی نیز مانند حمله قلبی دارد، برای تشخیص علت درد از روش های متنوعی استفاده می کنند. در چنین مواردی، بیمار علاوه بر انجام تست های رایج در تشخیص بیماری های ارتوپدی، بایستی آزمایش های مربوط به تست وضعیت قلب نیز انجام دهد. در حالت کلی، مهم ترین روش های تشخیص علت درد بازو عبارتند از:

  • انجام آزمایش خون
  • عکس برداری به روش اشعه ایکس یا ام آر آی
  • سونوگرافی
  • نوار قلب و اکوی قلب
علت درد بازو
علت درد بازو

روش های درمان درد بازو

پس از تشخیص علت درد بازو، بیمار تحت مراقبت متخصص ارتوپد یا متخصص قلب و عروق قرار می گیرد. در این بخش از مقاله، به روش های درمانی مرتبط با علت های ارتوپدی درد بازو خواهیم پرداخت.

تجویز دارو

دردهای جزئی و خفیف معمولاً به کمک مصرف دارو برطرف می شوند. داروهای تسکین دهنده و ضد درد و همچنین داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی تأثیرهای مطلوبی در کاهش درد و التهاب خواهند داشت.

فیزیوتراپی

انجام حرکات ورزشی و تمرینات ورزشی تأثیر به سزایی در بهبود دردهای متوسط بازو دارند. این حرکات با هدف تقویت عضلات باعث از بین رفتن درد و تورم ایجاد شده در بازو می شوند.

جراحی

چنانچه بیمار از دردهای شدید در قسمت بازوهای خود رنج ببرد، پزشک متخصص از روش جراحی استفاده می کند. برای ترمیم و درمان پارگی رباط ها و تاندون ها و همچنین درمان شکستگی استخوان بازو، انجام عمل جراحی مناسب ترین گزینه به شمار می آید.

علت درد بازو
علت درد بازو

مراجعه به پزشک

در مقاله بالا مطالب مفیدی پیرامون علت درد بازو ارائه دادیم. از جمله مهم ترین دلایل احساس درد در بازوها می توان به رگ به رگ شدن دست، تاندونیت، شکستگی استخوان بازو، ضربه به روتاتور کاف، روماتیسم مفصلی و بروز بیماری های قلبی اشاره داشت. با توجه به دلایل بخش ارتوپدی، از انواع روش های تجویز دارو، فیزیوتراپی و انجام عمل جراحی برای درمان درد بازو استفاده می کنند. دکتر فرشاد ابوالقاسم زاده فوق تخصص ارتوپدی، تومورهای استخوانی و عضلانی، تجربه و تخصص کافی در زمینه ترمیم آسیب دیدگی های زانو و لگن دارد. شما می توانید با مراجعه به مطب دکتر فرشاد ابوالقاسم زاده برای درمان درد بازو اقدام کنید.

نوبت آنلاین دکتر فرشاد ابوالقاسم زاده