بهترین جراح تعویض مفصل لگن

مفصل لگن یکی از مهم ترین مفصل های بدن است که فشار و وزن زیادی را تحمل می کند. دلایل متعددی باعث آسیب دیدگی و تخریب مفصل لگن می شوند که در نهایت نیاز به مراجه به بهترین جراح تعویض مفصل لگن می شود. با پیشرفت علم پزشکی و ساخت پروتزهای مصنوعی، جراحی تعویض مفصل لگن به یکی از موفقیت آمیزترین جراحی های مفصل، تبدیل شده است. در صورتی که این جراحی در زمان مناسب و توسط جراح متخصص و ماهر انجام نشود، بیمار ممکن است با عوارضی مانند نابرابری طول پاها مواجه شود. از این رو تصمیم گرفتیم در این مقاله شما را با نحوه جراحی تعویض مفصل لگن بیشتر آشنا کنیم. برای دریافت اطلاعات بیشتر تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

 

آنچه در این مقاله می خوانید

جراحی تعویض مفصل لگن با چه هدفی انجام می شود؟

عمل جراحی تعویض مفصل لگن روی بیمارانی انجام می شود که از درد حاصل از آسیب های لگنی رنج می برند. این آسیب دیدگی ها باعث تخریب شدید مفصل لگن می شوند و غیر قابل بازگشت هستند. با تعویض مفصل لگن درد در این ناحیه از بین می رود و دامنه حرکتی مفصل لگن نسبت به قبل گسترش پیدا می کند. از طرفی، مشکل کوتاهی پا برطرف می شود و فرد می تواند به فعالیت های روزانه خود به شکل مطلوبی ادامه دهد. در این جراحی مفصل آسیب دیده بیمار از بدن خارج می شود و سپس مفصل مصنوعی جایگزین مفصل اصلی می شود. این تعویض مفصل توسط جراح ارتوپد متخصص در تعویض مفصل لگن انجام می شود.

بهترین جراح تعویض مفصل لگن
بهترین جراح تعویض مفصل لگن

شایع ترین علل نیاز به جراحی تعویض مفصل لگن چیست؟

آسیب دیدگی مفصل لگن به دلایل متعددی رخ می دهد. برخی از این آسیب دیدگی ها مادرزادی هستند و بیمار به دلایل مشکلات مادرزادی نیاز به جراحی تعویض مفصل لگن دارد. برخی دیگر از آسیب دیدگی ها در اثر بیماری ها و حوادث ناگهانی، بروز پیدا می کنند. در ادامه به بررسی شایع ترین علل نیاز به این جراحی می پردازیم.

بیماری مادرزادی
برخی از افراد به صورت مادرزادی دچار در رفتگی یا نیمه دررفتگی مفصل لگن هستند. در رفتگی مفصل لگن علاوه بر کاهش توانایی حرکت لگن، موجب درد و فشار شدیدی روی پاها و زانوها می شود. این مشکل بیشتر در فرزندان اول خانواده ظاهر می شود. جراحی تعویض مفصل لگن، گزینه مناسبی برای رفع مشکل دررفتگی های مادرزادی لگن است.

بیماری آرتروز
افرادی که دارای سن بالای 50 سال هستند، بیشتر از درد مفصل لگن به علت آرتروز رنج می برند. در بیماری آرتروز، غضروف میان استخوان ها از بین می رود و استخوان ها به یکدیگر ساییده می شوند. درد حاصل از ساییده شدن و از بین رفتن استخوان های لگن بسیار شدید است. جراح تعویض مفصل لگن برای کاهش درد و کمک به توانایی حرکتی، از روش درمانی تعویض مفصل لگن استفاده می کند.

بیماری نکروز سر استخوان ران
در بیماری نکروز عملکرد عروقی که وظیفه خون رسانی به سر استخوان ران دارند، مختل می شود. در این زمان خون کافی به سر استخوان ران نمی رسد و به مرور سر استخوان از بین می رود. به بیانی دیگر سر استخوان سیاه می شود. در صورت از بین رفتن سر استخوان ران بیمار به تعویض مفصل لگن نیاز خواهد داشت.

آرتریت
به التهاب مفصل، آرتریت گفته می شود. صدماتی که در اثر شکستگی، تمرینات ورزشی و حادثه تصادف به مفصل لگن وارد می شود، باعث آرتریت در مفصل می شود. گاهی اوقات شدت این صدمات به حدی است که جراح تصمیم به تعویض مفصل لگن بیمار می گیرد.
از دیگر دلایلی که بیمار نیاز به جراحی تعویض مفصل لگن دارد عبارتند از:

  • بورسیت نواحی مفصل لگن
  • التهاب تاندون های اطراف مفصل لگن
  • روماتیسم
  • تومورهای استخوانی
بهترین جراح تعویض مفصل لگن
بهترین جراح تعویض مفصل لگن

علائم ناشی از آسیب دیدگی در لگن

نشانه هایی که حاکی از آسیب دیدن مفصل لگن هستند و بیمار نیاز به تعویض مفصل لگن دارد؛ عبارتند از:

  1. تسکین نیافتن درد لگن به کمک داروها و روش های غیرتهاجمی مانند فیزیوتراپی
  2. اختلال در فعالیت های عادی روزانه مانند خم و راست شدن و بالا و پایین رفتن از پله ها و پیاده روی
  3. احساس درد شدید حتی در زمان استراحت
  4. تورم و التهاب شدید لگن
  5. سفت شدن شدید لگن و ایجاد فشار بسیار زیاد

این علائم در معاینات اولیه پزشکی توسط بهترین جراح تعویض مفصل لگن مورد بررسی قرار می گیرند.

 

جراحی تعویض مفصل لگن چگونه انجام می شود؟

برای انجام جراحی تعویض مفصل لگن، بیمار در بیمارستان بستری می شود. پزشک متخصص قبل از شروع جراحی، نتایج تمامی آزمایشات و تصویر برداری از لگن بیمار را مورد بررسی قرار می دهد.

برای انجام جراحی، بیمار توسط متخصص بیهوشی تحت بیهوشی عمومی یا بی‌حسی نخاعی قرار می گیرد. پزشک متخصص ارتوپد در محل مورد نظر برشی ایجاد می کند. در ادامه، به وسیله ابزار مخصوص جراحی شبیه رنده، قسمت داخلی حفره استابولوم مفصل لگن را می تراشد. حفره استابولوم به شکل نیم کره ای است که سر استخوان لگن در داخل آن قرار دارد. با تراشیدن کامل غضروف ها و استخوان های باقی مانده، داخل حفره مانند نیم کره تو خالی می شود. در ادامه جراحی، گردن و سر استخوان ران از بدن بیمار خارج می شوند. سپس مفصل مصنوعی لگن که مانند کاسه فلزی است در داخل حفره نیم کره ای شکل، گذاشته می شود. مفصل مصنوعی بر اساس نظر جراح می تواند در دو جنس فلزی یا پلاستیکی انتخاب شود.

در انتها، پس از جاگذاری کامل مفصل مصنوعی لگن، محل برش داده شده به کمک بخیه، بسته می شود. سپس به وسیله پانسمان های مخصوص محل زخم پوشانده می شود.

مراقبت های ضروری بعد از جراحی تعویض مفصل لگن

بعد از جراحی تعویض مفصل لگن، احتمال بروز مشکلات متعددی وجود دارد. برای پیشگیری از این مشکلات و عوارض احتمالی، باید مراقبت های توصیه شده توسط بهترین جراح تعویض مفصل لگن به نحو احسن انجام شوند.

  • داروهای تجویز شده توسط پزشک متخصص باید به صورت دقیق مصرف شوند.
  • استفاده از عصا و واکر برای راه رفتن الزامی است و از افتادن بیمار جلوگیری می کند.
  • برای کاهش تورم محل زخم می توان از کمپرس های یخ استفاده کرد.
  • حداقل 2 ماه بعد از جراحی، فیزیوتراپی و انجام تمرینات ورزشی به دستور پزشک متخصص آغاز می شوند.
  • رژیم غذایی مفید و نوشیدن مایعات زیاد، می توانند در بهبود سریع بیمار موثر باشند.

 

عوارض احتمالی ناشی از جراحی تعویض مفصل لگن

بیمار پس از جراحی تعویض مفصل لگن علاوه بر احساس درد، با مشکلات دیگری نیز مواجه خواهد شد. میزان بروز این مشکلات و عوارض، به مهارت پزشک متخصص ارتوپد و درصد موفقیت آمیز بودن جراحی بستگی دارد. بهترین جراح تعویض مفصل لگن، با استفاده از تخصص و تجربه خود این عوارض را به حداقل می رساند. از جمله عوارض احتمالی ناشی از این جراحی عبارتند از:

  • احتمال ایجاد عفونت و بروز تب و لرز
  • احتمال لخته شدن خون و تورم و قرمزی لگن
  • احتمال برابر نشدن طول پاها بعد از جراحی
  • احتمال در رفتگی لگن پس از جراحی
  • احتمال ساییدگی پروتز و شل شدن آن در بدن
  • خونریزی عروق خونی
  • افزایش شدید درد به هنگام فعالیت های روزانه
بهترین جراح تعویض مفصل لگن
بهترین جراح تعویض مفصل لگن

در چه مواقعی نیاز به تعویض مجدد مفصل لگن وجود دارد؟

در بیشتر مواقع نیازی به تعویض مجدد مفصل لگن وجود ندارد و بیمار می تواند تا آخر عمر زندگی راحت و مطلوبی داشته باشد. برای مفصل مصنوعی لگن که به جای مفصل طبیعی به کار گذاشته می شود، عمری بالای 20 سال تخمین زده می شود. عمر مفصل مصنوعی به کیفیت جنس آن بستگی دارد. در صورتی که جنس مفصل مصنوعی از کیفیت کافی برخوردار نباشد، پس از گذشت چند سال نسبت به تعویض مجدد آن باید اقدام شود.

همچنین در برخی مواقع، شل شدن مفصل، عفونت و خوردگی آن باعث می شود جراح تعویض مفصل لگن نسبت به تعویض مجدد آن اقدام نماید.

 

جراحی تعویض مفصل لگن توسط چه کسی انجام می شود؟

انجام جراحی تعویض مفصل لگن دقت بسیار بالایی را می طلبد. از این رو توصیه می شود انجام این عمل به جراح مجرب در تعویض مفصل لگن سپرده شود. جراح تعویض مفصل لگن با داشتن تخصص ارتوپدی، دانش و علم کافی را برای انجام این جراحی دارد. تنها مدرک و علم برای این جراحی حساس کافی نیست. از دیگر خصوصیاتی که برای جراح تعویض مفصل لگن لازم است؛ عبارتند از:

  • مهارت و تجربه کافی با انجام جراحی های متعدد
  • استفاده از روش ها و تجهیزات نوین در جراحی
  • داشتن برخوردی صمیمانه و وجدان کاری بالا
  • انجام مشاوره های لازم برای قبل از جراحی
  • در دسترس بودن پزشک در صورت بروز مشکلات احتمالی بعد از جراحی

 

مراجعه به پزشک

در مطالب فوق عمل جراحی تعویض مفصل لگن را به صورت کامل بررسی کردیم. آسیب دیدگی لگن در اثر آرتروز و حادثه، همچنین در رفتگی های مادرزادی از جمله مهم ترین علل انجام این عمل جراحی توسط جراح تعویض مفصل لگن هستند. از فواید تعویض مفصل لگن، کاهش درد در ناحیه لگن، گسترش دامنه حرکتی و از بین بردن لنگش و کوتاهی پا در بیمار است. دکتر فرشاد ابوالقاسم زاده فوق تخصص ارتوپدی، تومورهای استخوانی و عضلانی، تجربه و تخصص کافی در زمینه جراحی تعویض مفصل لگن دارد. شما می توانید با مراجعه به مطب دکتر فرشاد ابوالقاسم زاده برای انجام این جراحی اقدام کنید.

نوبت آنلاین دکتر فرشاد ابوالقاسم زاده