بهترین جراح سرطان استخوان

بیماری سرطان استخوان به دلیل رشد غیر طبیعی سلول های استخوانی ایجاد می شود. این رشد غیر قابل کنترل و ناهنجار سلول ها باعث حمله به دیگر سلول های بدن می شود و به صورت تهاجمی عمل می کند. برای کنترل و جلوگیری از این حملات و بالا گرفتن شدت عوارض سرطان استخوان، بیمار باید سریعا تحت درمان قرار گیرد و به بهترین جراح سرطان استخوان مراجعه نماید. بیماری سرطان استخوان دارای انواع مختلفی است و به چند دلیل و با نشانه های متعددی در بیمار مشاهده می شود. در این مقاله قصد داریم شما را با انواع سرطان استخوان، نشانه ها و دلایل و روش های درمانی آن توسط جراح سرطان استخوان آشنا کنیم.

 

آنچه در این مقاله می خوانید

انواع سرطان استخوان

سرطان های استخوان فقط 0.02 درصد سرطان های موجود در جهان را تشکیل می دهند. کودکان و نوجوانان بیشتر از بزرگسالان با این بیماری درگیر می شوند. انواع سرطان استخوان نسبت به محل رشد و نوع بافتی که سلول های سرطانی در آن رشد می کنند، مشخص می شوند. تومور ها در دو گروه اصلی خوش خیم و بدخیم قرار دارند. تومورهای بدخیم اصطلاحا سرطان نامیده میشوند. تشخیص انواع سرطان بر عهده جراح سرطان استخوان است و شایع ترین انواع سرطان استخوان عبارتند از:

  • سارکوم یوئینگ
  • کندروسارکوم
  • استیوسارکوم

توده های سرطانی که با نام سارکوم شناخته می شوند، اغلب بدخیم هستند و بافت های استخوانی، ماهیچه ای، فیبری، رگ های خونی و بافت چربی را درگیر می کنند. شایع ترین محل رشد آن ها، ساق پا، لگن و بازوها است.

 

علائم بیماری سرطان استخوان

بیماری سرطان استخوان در مراحل ابتدایی و درجات کمتر، معمولاً بدون علامت است. با پیشرفت بیماری و بزرگتر شده توده و گسترش آن، علائم متعددی در بیمار ایجاد می شود. شایع ترین نشانه های این بیماری عبارتند از:

  1. احساس درد در محل توده سرطانی و دردهای شبانه پس از شدت یافتن بیماری
  2. ایجاد تورم و التهاب در استخوان مورد نظر
  3. شکستگی استخوان ها به علت ضعیف شدن بافت استخوانی
  4. خستگی زود هنگام بیمار در انجام فعالیت های روزانه
  5. کاهش وزن شدید و ناخواسته
بهترین جراح سرطان استخوان
بهترین جراح سرطان استخوان

دلایل ایجاد سرطان استخوان

بنا به تحقیقاتی که تا به امروز در زمینه سرطان استخوان شده است، دلیل واضح و مشخصی برای بروز این بیماری مشخص نشده است. برخی دلایل نادر و احتمالی برای عارض شدن بیماری سرطان استخوان وجود دارند. در ادامه به شایع ترین دلایل ایجاد سرطان استخوان اشاره می کنیم.

عوامل وراثتی
برخی از اختلالات ژنتیکی از طریق وراثت انتقال پیدا می کنند و در نهایت باعث بروز سرطان استخوان می شوند. افرادی که در خانواده خود دارای سابقه بیماری سرطان استخوان هستند، احتمال مبتلا شدن آن ها به این بیماری بیشتر از دیگر افراد است.

بیماری پاژه
بیماری پاژه استخوانی باعث ضعیف تر شدن استخوان از حد طبیعی خود می شود و از طرفی خطر ابتلا به سرطان استخوان را افزایش می دهد.

سابقه پرتو درمانی
افرادی که به دلیل ابتلا به هر نوع سرطانی در معرض اشعه های پرتو درمانی قرار می گیرند، در برخی مواقع در اثر تماس با این پرتوها با نوعی از سرطان استخوان درگیر می شوند. پرتوهایی با دوز بالا باعث بروز بیماری سرطان استخوان می شوند.

 

روش تشخیص بیماری سرطان توسط بهترین جراح سرطان استخوان

برای تشخیص سرطان استخوان از سه روش رایج آزمایش، تصویر برداری و بیوپسی استفاده می شود. هنگامی که توده در اندازه و درجه بسیار پایین خود باشد، با هیچ نوع روشی قابل شناسایی نیست. با رشد و پیشرفت سلول های سرطانی از روش های تشخیصی زیر استفاده می شود.

آزمایش خون
آزمایش خون یکی از تست های آزمایشگاهی است که می تواند به یافتن سلول های سرطانی در استخوان کمک کند. همچنین با استفاده این آزمایش میزان حجم سلول های سرطانی مشخص می شود. آزمایش خون از ابتدایی ترین روش های شناسایی سرطان استخوان است و برای بررسی های بیشتر به روش های دیگر نیاز است.

تصویر برداری
تصویر برداری از مهم ترین روش های تشخیصی برای سرطان استخوان است. از انواع مختلف تصویر برداری برای شناسایی نوع توده سرطانی و مراحل رشد و پیشرفت توده استفاده می شود. تصویر برداری از زوایای مختلف انجام می شود و در آن اندازه و منشا سرطان به وضوح قابل شناسایی است. منشأ سرطان می تواند بافت های استخوانی یا غضروف ها باشند. انواع تصویر برداری برای شناسایی تومور استخوان عبارتند از:

  • اشعه ایکس یا رادیوگرافی عادی
  • اسکن هسته ای استخوان
  • سی تی اسکن
  • ام آر آی
  • توموگرافی

 

بیوپسی
روش بیوپسی به نمونه برداری از توده های سرطانی گفته می شود. نمونه برداری به دو روش جراحی باز و بسته انجام می شود. در جراحی باز بیمار تحت بیهوشی یا بی حسی موضعی قرار می گیرد و با شکافته شدن محل توده سرطانی، بخشی از توده برداشته می شود و برای انجام باقی آزمایشات به آزمایشگاه فرستاده می شود. در جراحی بسته که در اصطلاح بیوپسی سوزنی نامیده می شود، نمونه بافت توده به وسیله تزریق سوزن در محل استخوان سرطانی، برداشته می شود.

بهترین جراح سرطان استخوان
بهترین جراح سرطان استخوان

روش درمان بیماری سرطان استخوان توسط بهترین جراح سرطان استخوان

پس از ارزیابی دقیق و کامل نتایج آزمایشات، تصویر برداری و بیوپسی، جراح سرطان استخوان مناسب ترین گزینه را برای شروع روند درمانی بیمار، در پیش می گیرد. درمان سرطان استخوان به نوع سرطان و میزان پیشرفت آن در بافت های استخوانی بستگی دارد. در ادامه به بررسی روش های درمان این بیماری می پردازیم.

جراحی
در درمان سرطان استخوان، عمل جراحی با اهداف متفاوتی انجام می شود. هر یک از این اهداف به شرایط جسمانی بیمار و پیشرفت توده سرطانی بستگی دارد. اهداف این جراحی ها عبارتند از:

  • نمونه برداری از بافت توده برای انجام آزمایشات پاتولوژی
  • برداشتن و تخلیه کامل توده سرطانی
  • قطع عضوی از بدن که استخوان های آن بخش به صورت کامل آسیب دیده باشند و سلول های سرطانی رشد و تکثیر بی رویه ای داشته باشند.

پرتو درمانی
پرتو درمانی، تابیدن پرتوهای پرانرژی مانند اشعه گاما به استخوان و بافت سرطانی مورد نظر است. از پرتو درمانی بنا به نظر جراح قبل یا بعد از انجام عمل جراحی استفاده می شود. برخی از سلولهای سرطانی با این روش منهدم می شوند. از عوارض پرتو درمانی می توان به قرمزی پوست، درد در مفاصل، خستگی و ریزش مو اشاره کرد؛ که به مرور زمان از بین می روند.

شیمی درمانی
از شیمی درمانی برای از بین بردن سلول های سرطانی به کمک داروهای شیمیایی استفاده می شود. این داروها به صورت قرص مصرف می شوند یا به صورت وریدی به بدن بیمار تزریق می شوند. از شیمی درمانی قبل از جراحی به منظور کوچک کردن توده سرطانی و بعد از جراحی به منظور پیشگیری از بازگشت سرطان استخوان استفاده می شود. از عوارض جانبی آن می توان به استفراغ، ریزش مو و زخم دهان اشاره کرد.

 

عوارض سرطان استخوان

برای مبارزه با بیماری سرطان استخوان روش های درمانی موثری مانند شیمی درمانی، پرتو درمانی و موثرتر از همه روش جراحی وجود دارد. برخی از بیماران با وجود گذراندن تمامی روش های درمانی یا روش درمانی متناسب با نوع عارضه ای که دارند، از بازگشت توده های سرطانی واهمه دارند. با توجه به وضعیت جسمانی بیمار و نوع توده سرطانی، امکان بروز سرطان های بعدی وجود دارد. از نظر جراح سرطان استخوان، سرطان دومی بدین معنی است که در برخی مواقع، بیماری سرطان استخوان منجر به دیگر بیماری های سرطانی می شود. بروز این بیماری ها ناشی از عوارض روش های شیمی درمانی و پرتو درمانی هستند. سرطان هایی که ناشی از سرطان استخوان هستند؛ عبارتند از:

  • سرطان کبد
  • سرطان ریه
  • سرطان لوزالمعده
  • سرطان مری
  • لوسمی حاد میلوئیدی
بهترین جراح سرطان استخوان
بهترین جراح سرطان استخوان

بهترین جراح سرطان استخوان

برای تشخیص و درمان توده های سرطانی در بافت های استخوانی باید از نظریات و دستورات جراح سرطان استخوان بهره مند شد. بیماری سرطان استخوان به دلیل حساسیت بسیار بالایی که دارد، باید در سریع ترین زمان ممکن توسط پزشک متخصص حاذق شناسایی و اقدام به جلوگیری از پیشرفت این بیماری شود. در ادامه به بررسی برجسته ترین خصوصیات بهترین جراح سرطان استخوان می پردازیم.

  • برای شناسایی بیماری از سریع ترین روش های تشخیصی استفاده نماید.
  • به کمک علم پزشکی بالای خود، بهترین و موثرترین روش را برای درمان بیماری انتخاب کند.
  • با استفاده از تجربه ای که دارد، فرآیند جراحی را به وسیله نوین ترین روش ها و تجهیزات پزشکی انجام دهد.
  • با بیمار خود رفتاری صمیمانه ای داشته باشد و از هیچ تلاشی در تمامی مراحل درمانی کوتاهی نکند.

 

مراجعه به پزشک

در مطالب فوق به بررسی بیماری سرطان استخوان پرداختیم. این بیماری دارای علامت هایی مانند ایجاد درد و شکستگی در محل رشد بافت سرطانی است. بیمار باید در صورت مشاهده این علامت ها در سریع ترین زمان به بهترین جراح سرطان استخوان مراجعه نماید. پزشک متخصص با استفاده از روش های شیمی درمانی، پرتو درمانی و جراحی از گسترش بیماری جلوگیری می کند. دکتر فرشاد ابوالقاسم زاده فوق تخصص ارتوپدی، تومورهای استخوانی و عضلانی، تجربه و تخصص کافی در زمینه تشخیص و جراحی انواع سرطان استخوان دارد. شما می توانید با مراجعه به مطب دکتر فرشاد ابوالقاسم زاده برای تشخیص این بیماری و درمان آن اقدام کنید.¬¬¬

نوبت آنلاین دکتر فرشاد ابوالقاسم زاده