بهترین جراح پارگی رباط صلیبی

رباط های صلیبی از رباط های اصلی در مفصل زانو محسوب می شوند و وظیفه آنها متصل کردن دو استخوان در محل مفصل است. رباط از جنس فیبرهای کلاژن متراکم و منعطف است و به شکل طناب در برابر کشش، مقاومت بالایی دارد. هر نوع آسیب دیدگی و پارگی رباطهای صلیبی، در عملکرد زانو اختلال ایجاد می کند و حرکت پای بیمار با مشکل مواجه می شود. جراح پارگی رباط صلیبی، برای اصلاح و درمان این آسیب ها، روش های درمانی متعددی در نظر می گیرد. در این مقاله قصد داریم پیرامون جراحی پارگی رباط صلیبی و همچنین علل و علائم پاره شده رباط صلیبی توضیحاتی برای شما ارائه دهیم. در ادامه شما را با بهترین جراح پارگی رباط صلیبی آشنا خواهیم کرد.

 

آنچه در این مقاله می خوانید

انواع رباط صلیبی

در مفصل زانو انواع مختلفی از رباط ها وجود دارند و هر یک از آن ها در عملکرد زانو نقش جداگانه ای ایفا می کنند. از انواع رباط های زانو می توان به رباط صلیبی اشاره داشت که خود این رباط هم در دو نوع قدامی و خلفی است.

 

رباط صلیبی قدامی

رباط صلیبی قدامی یا ACL استخوان ران و استخوان ساق پا را بهم وصل می کند و در وسط زانو قرار دارد. از جمله رباط های اصلی است که در تثبیت مفصل زانو نقش مهمی دارد. وظیفه اصلی این رباط، کنترل رو به جلو و رو به عقب زانو است.

 

رباط صلیبی خلفی

رباط صلیبی خلفی یا PCL نیز همانند رباط قدامی، استخوان ران به استخوان ساق پا متصل می کند؛ با این تفاوت که رباط خلفی بزرگتر و قوی تر از رباط قدامی است.

 

چه علائمی، نشان دهنده پارگی رباط صلیبی هستند؟

آسیب دیدگی و در نهایت پارگی رباط صلیبی، نشانه هایی در زانو به همراه دارد. با مشاهده این علائم باید در اولین فرصت مناسب به جراح ارتوپد مراجعه شود. از جمله علائم پارگی رباط صلیبی عبارتند از:

  1. احساس درد و تورم شدید در نواحی زانو
  2. ناپایداری زانو و از دست دادن توان حرکتی آن و اصطلاحا خالی کردن زانو
  3. ایجاد خونریزی داخلی در مفصل زانو و مشاهده کبودی در پوست زانو
  4. شنیدن صدای تق تق در زانو
  5. ناتوانی در راه رفتن و گذاشتن پا روی زمین
بهترین جراح پارگی رباط صلیبی
بهترین جراح پارگی رباط صلیبی

چه دلایلی باعث پاره شدن رباط صلیبی می شوند؟

عوامل متعددی باعث آسیب دیدگی رباط صلیبی می شوند. این عوامل می توانند خفیف یا شدید باشند؛ که آسیب دیدگی های خفیف با روش های درمانی غیرتهاجمی قابل درمان هستند و آسیب دیدگی های شدید باعث پاره شدن کامل رباط صلیبی می شوند و بنا به توصیه جراح، بیمار نیاز به جراحی دارد. از جمله علل پاره شدن رباط صلیبی عبارتند از:

  • حرکات ورزشی مانند پریدن و دویدن
  • افزایش سطح هورمون استروژن
  • فشار و ضربه ناگهانی مانند تصادف و زمین خوردن
  • عوامل آناتومیک مانند سستی رباط و کوچک بودن شکاف بین کندیلی ران
  • کشش بیش از اندازه زانو
  • پیچ خوردن زانو

 

انواع روش های درمانی برای آسیب دیدگی رباط صلیبی

پزشک متخصص پس از معاینه دقیق بیمار و ارزیابی نتایج به دست آمده از طریق تصویر برداری MRI، رادیوگرافی و آرتروسکوپی به میزان آسیب دیدگی و پارگی رباط صلیبی پی می برد. این نتایج تاثیر مستقیمی در انتخاب روش درمانی بهترین جراح پارگی رباط صلیبی دارند. سن بیمار نیز از جمله عواملی است که در انتخاب روش درمان پارگی رباط صلیبی موثر است. در ادامه رایج ترین روش های درمانی این بیماری را بررسی خواهیم کرد.

 

دارو درمانی

در صورتی که میزان آسیب دیدگی زانو و پارگی رباط صلیبی کم باشد، استفاده از داروهای مسکن ساده و داروهای ضد التهاب برای کاهش درد زانو موثر هستند. بیمار، هم زمان با مصرف داروها باید استراحت کافی داشته باشد و به هنگام استراحت پاهای خود را در بالا نگه دارد. استفاده از کمپرس یخ در محل آسیب دیدگی باعث کاهش درد و التهاب می شود.

 

فیزیوتراپی

انجام فیزیوتراپی با توصیه جراح، مراحل مختلفی دارد. در مرحله ابتدایی، فیزیوتراپی با هدف کاهش درد و التهاب انجام می شود و توان حرکتی عضلات را باز می گرداند. در مراحل بعدی، فیزیوتراپی به منظور رفع ضعف عضلانی موجود در اطراف زانو و حفظ تعادل بیمار انجام می شود. این مراحل در فیزیوتراپی به صورت تدریجی پیش می روند.

 

استفاده از بریس

بریس یا همان زانوبند با هدف ثبات بخشیدن به زانو و محافظت آن از آسیب های احتمالی استفاده می شود. بریس ها کاملاً طبی و استاندارد هستند و امکان بهبودی اولیه رباط زانو را فراهم می کنند. همچنین بریس با برداشتن بخشی از فشار از روی زانو، به رباط های زانو استراحت می دهد.

 

تزریق PRP

تزریق PRP یا پلاسمای غنی از پلاکت از دیگر روش هایی است که برای آسیب دیدگی های رباط صلیبی استفاده می شود. پلاسمای غنی از پلاکت از خون خود بیمار گرفته می شود و به دلیل خواصی که دارد، باعث کاهش درد در زانو می شود. تزریق PRP توسط جراح انجام می شود.

 

عمل جراحی

در صورتی که تمامی روش های ذکر شده در بافت آسیب دیده بهبودی حاصل نکند، جراح از روش عمل جراحی برای درمان استفاده می کند. همچنین زمانی که رباط صلیبی به طور کامل پاره شده باشد، انجام عمل جراحی بهترین گزینه محسوب می شود.

بهترین جراح پارگی رباط صلیبی
بهترین جراح پارگی رباط صلیبی

جراحی پارگی رباط صلیبی چگونه انجام می شود؟

جراحی پارگی رباط صلیبی با هدف بازگشت ثبات به مفصل زانو و توانایی انجام حرکت دادن زانو به بیمار است. در عمل جراحی، رباط صلیبی پاره شده به کمک بخیه ترمیم نمی شوند و نیاز به بازسازی این رباط است. در بازسازی رباط آسیب دیده، جراح، بافت دیگری از رباط را از بخش دیگری از بدن به محل رباط آسیب دیده منتقل می کند. این بافت به دلیل شباهتی زیادی که به بافت رباط صلیبی دارد، باعث ترمیم رباط پاره شده می شود. در اصطلاح به این بافت، گرافت گفته می شود. رایج ترین گرافت هایی که در این جراحی استفاده می شوند، بخشی از تاندون کشکک و تاندون های همسترینگ هستند.

نحوه جراحی پارگی رباط صلیبی بدین شکل است که سوراخ هایی در انتهای استخوان ران و درشت نی با استفاده از آرتروسکوپ ایجاد می شود و گرافت به وسیله ابزارهای مخصوصی در محل رباط آسیب دیده گذاشته می شود. در انتها سوراخ های ایجاد شده به کمک بخیه بسته می شوند.

 

مراقبت های بعد از جراحی پارگی رباط صلیبی

بعد از جراحی پارگی رباط صلیبی لازم است بیمار مراقبت های مهمی را رعایت کند. در این صورت از عوارض احتمالی بعد از عمل، کاسته می شود. مهم ترین مراقبت هایی که بعد از جراحی توسط جراح توصیه می شوند؛ عبارتند از:

  • تمیز نگه داشتن محل بخیه و تعویض به موقع پانسمان
  • مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک متخصص
  • پیگیری و انجام جلسات فیزیوتراپی
  • استفاده از عصا یا واکر به مدت یک ماه
  • خودداری از وارد کردن فشار مضاعف به زانو
  • استفاده از بریس
  • استراحت و تغذیه مناسب

 

عوارض بعد از جراحی پارگی رباط صلیبی

هر جراحی با تعداد معدودی از مشکلات به همراه است. عوارض احتمالی بعد از انجام جراحی پارگی رباط صلیبی و ترمیم آن توسط جراح عبارتند از:

  • ایجاد عفونت در محل بخیه
  • ایجاد لخته شدن خون در محل جراحی
  • احساس درد
  • ایجاد تورم و بی حسی در محل جراحی
  • احتمال پارگی تاندون در محل برداشت تاندون یا گرافت
  • احتمال آسیب دیدگی عروق اعصاب نواحی محل جراحی
  • کاهش توان حرکتی به دلیل جراحی
  • احتمال ایجاد پارگی یا کشیدگی در رباط های ترمیم شده
بهترین جراح پارگی رباط صلیبی
بهترین جراح پارگی رباط صلیبی

ویژگی های بهترین جراح پارگی رباط صلیبی

جراحی پارگی رباط صلیبی توسط متخصص ارتوپد انجام می شود. برای موفقیت آمیز بودن جراحی باید از بهترین جراح پارگی رباط صلیبی استفاده شود. برای تشخیص بهترین جراح ارتوپد چندین پارامتر در نظر گرفته می شوند. در ادامه به مهم ترین ویژگی های یک جراح خوب ارتوپد اشاره می کنیم.

  • داشتن مدرک معتبر
  • داشتن سواد علمی بالا
  • داشتن مهارت و تجربه بالا
  • استفاده از بهترین و پیشرفته ترین تجهیزات پزشکی در روند جراحی
  • داشتن رفتاری مناسب با بیمار و آگاه ساختن بیمار از تمامی مراحل درمان
  • رضایت دیگر بیماران
  • تجویز تمرینات ورزشی مناسب و فیزیوتراپی بعد از جراحی بنا به نیاز بیمار

 

مراجعه به پزشک

در مطالب بالا به بررسی آسیب دیدگی های رباط صلیبی و جراحی پارگی آن پرداختیم. برای درمان صدمات رباط صلیبی زانو از روش های غیرتهاجمی و تهاجمی استفاده می شود. روش درمانی مناسب توسط جراح ارتوپد بر مبنای میزان آسیب دیدگی انتخاب می شود. دکتر فرشاد ابوالقاسم زاده فوق تخصص ارتوپدی، تومورهای استخوانی و عضلانی، در زمینه تشخیص و جراحی پارگی رباط صلیبی تجربه و تخصص کافی دارد. شما می توانید با مراجعه به مطب دکتر فرشاد ابوالقاسم زاده برای تشخیص این بیماری و درمان آن اقدام کنید.

نوبت آنلاین دکتر فرشاد ابوالقاسم زاده