دیسک گردن و مشکلات آن

هیچ چیزی برای همیشه باقی نمی ماند، به خصوص زمانی که به بدن انسان اشاره داشته باشیم. گذشت زمان، فشارهای مکرر و فعالیت های روزمره می توانند بر گردن انسان تأثیرگذار باشند. این تأثیرات ممکن است منجر به مشکلاتی مانند دردهای گردن و دیسک گردن شوند. در واقع، تجربه نزدیک به شصت درصد افراد نشان می دهد که حداقل در یک مرحله از زندگی با مشکلاتی از این دست مواجه می شده اند. در این مقاله می خواهیم درباره دیسک گردن و مشکلات آن صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

 

آنچه در این مقاله می خوانید

دیسک گردن چیست؟

دیسک گردن یکی از رایج ترین مسائل ارتوپدی و مشکلات ستون فقرات است. این مشکل زمانی به وقوع می پیوندد که دیسک های موجود بین مهره های گردن به دلیل استرس، فشار یا آسیب، قابلیت حرکت و انعطاف را از دست می دهند. عبارت دیسک گردن به این معنا است که دیسک های موجود در ناحیه گردن تحت تأثیر مشکلات متنوعی قرار گرفته اند.

گاهی اوقات، آسیب های ناشی از حوادث اتومبیلی، فعالیت های شغلی یا آسیب های ورزشی می تواند منجر به مشکلات گردن شود. درد گردن ممکن است به دلیل انحطاط دیسک، تنگی کانال نخاعی، آرتروز (ورم مفاصل) و در موارد نادر، وجود سرطان یا مننژیت باشد. برای حل این مشکلات جدی گردن، نیاز به مشاوره با یک پزشک و اغلب یک تخصصی مانند جراح مغز و اعصاب است تا تشخیص دقیقی دریافت شود و راه های درمانی تعیین گردد.

دیسک گردن و مشکلات آن
دیسک گردن و مشکلات آن

علامت های دیسک گردن چیست؟

علائم دیسک گردن متناسب با محل آسیب و واکنش فرد به درد به شدت متغیر است. درد گردن اغلب اولین علامت این بیماری است. در صورت وجود فتق دیسک گردن، ممکن است دردی را تجربه کنید که به بازو و به طور احتمالی به دست شما گسترش می یابد. همچنین ممکن است در ناحیه تیغه شانه یا اطراف آن درد احساس کنید و هنگام چرخش سر یا خم شدن گردن، درد گردن را احساس نمایید. احتمال دارد در اثر فتق دیسک، عضلات نیز به صورت اسپاسم عمل کنند (به طور غیرکنترلی فشرده شوند) که باعث شدت درد همراه با بی حسی و گزگز در بازوی شما شود. همچنین ممکن است ضعف عضلانی در عضلات دوسر، سه سر و دست شما رخ دهد.

گاهی اوقات، اگر عصب های نزدیک دیسک تحت فشار قرار گرفته باشند، ممکن است بعد از بیدار شدن از خواب، درد شدید احساس شود. برخی از افراد با نگه داشتن بازوی خود در یک موقعیت بالا در پشت سر، تسکین درد پیدا می کنند. به طور کلی، دیسک گردن و مشکلات مرتبط با آن می توانند علائم متنوعی ایجاد کنند.

 

تشخیص دیسک گردن چطور انجام می شود؟

زمانی که با درد گردن مواجه شوید، اولین گام به مشاوره با یک متخصص ارتوپد در دکترتو است. پزشک ارتوپد به بررسی علائم، وضعیت سلامت، سبک زندگی و عادات شما می پردازد. سپس یک معاینه فیزیکی انجام می شود تا منبع درد تعیین گردد. برای بررسی هر گونه ضعف یا بی حسی عضلانی، آزمایش های مخصوص انجام می شود. پزشک همچنین ممکن است از تست های تصویربرداری زیر استفاده کند:

MRI (تصویرسازی هسته ای مغناطیسی)

در این آزمایش، اعصاب و دیسک ها به وضوح نمایان می شوند. این تست به پزشک کمک می کند تا تشخیص دقیقی برای دیسک آسیب دیده و وجود فشار عصبی را بگذارد. همچنین می تواند رشد بیش از حد استخوان، تومورهای نخاعی یا آبسه را نیز تشخیص دهد.

میلوگرام

این آزمایش از یک اشعه ایکس تخصصی استفاده می کند که رنگی به کانال نخاعی تزریق می شود. سپس یک عکس فلوروسکوپ از این تزریق گرفته می شود. این آزمایش می تواند فشار به عصب ناشی از فتق دیسک، رشد بیش از حد استخوان، تومورهای نخاعی و آبسه های ستون فقرات را نشان دهد.

CT Scan (اسکن توموگرافی کامپیوتری)

این تصویربرداری ممکن است پس از میلوگرام انجام شود و بهترین تصویر از استخوان ها و بافت های نرم را فراهم می کند.
الکترومیوگرافی (EMG) و مطالعات هدایت عصبی (NCS)
این تست ها فعالیت الکتریکی اعصاب و عضلات را اندازه گیری می کنند و می توانند آسیب عصبی و ضعف عضلانی را تشخیص دهند.

X-Ray (اشعه ایکس)

این تست نشان می دهد آیا مهره ها خیلی به هم نزدیک هستند یا تغییرات آرتروز، خار استخوانی یا شکستگی دارید یا خیر. با این حال، تشخیص فتق دیسک تنها با این آزمایش امکان پذیر نیست.
استفاده از ترکیبی از این تست ها به پزشک کمک می کند تا یک تصویر کاملتر و دقیقتر از وضعیت گردن شما بگیرد و برای درمان مناسب تر تصمیم بگیرد.

دیسک گردن و مشکلات آن
دیسک گردن و مشکلات آن

درمان دیسک گردن چطور است؟

دیسک گردن، یک مشکل شایع در ستون فقرات است که می تواند باعث درد و عوارض دیگر گردد. درمان دیسک گردن اغلب با استفاده از روش های غیر جراحی شروع می شود. این درمان ها شامل مصرف داروها، استراحت، ماساژ، فیزیوتراپی، تمرینات خانگی، آب درمانی، مراقبت های کایروپراکتیک و مدیریت درد می شوند. بیش از ۹۵ درصد افراد با درمان های غیر جراحی در حدود شش هفته بهبود می یابند.

داروهای مسکن و ضدالتهابی غیراستروئیدی، شل کننده های عضلانی و استروئیدها از میان داروهای مورد استفاده در درمان دیسک گردن هستند. همچنین، تزریق های استروئیدی به منظور کاهش التهاب و تورم نیز انجام می شود. درمان فیزیوتراپی نیز با هدف بهبود حرکت و تقویت عضلات مورد استفاده قرار می گیرد.

در مواردی که درمان های غیر جراحی مؤثر نباشند یا عوارض بیشتری پدید آید، جراحی به عنوان یک گزینه در نظر گرفته می شود. روش های جراحی شامل دیسککتومی و فیوژن قدامی، تعویض دیسک مصنوعی، جراحی میکرو آندوسکوپی با حداقل تهاجم و دیسککتومی خلفی گردن می شوند. این جراحی ها به دقت دیسک پاره شده را برداشته و علائم بیمار را تسکین می دهند.

هر روش جراحی دارای مزایا و معایب خود است و انتخاب مناسب ترین روش بستگی به وضعیت فرد و توصیه پزشک دارد. در نهایت، برخی از بیماران نیز از روش های جدید مانند تعویض دیسک مصنوعی بهره مند می شوند.

دیسک گردن و مشکلات آن
دیسک گردن و مشکلات آن

بهترین دکتر درمان دیسک گردن

هرگونه تأخیر در مراجعه به پزشک می تواند پروسه درمان دیسک گردن شما را دشوار تر کند. قطعاً داشتن یک پزشک و جراح با تجربه با عملکرد بسیار خوب می تواند خیال شما را بابت کیفیت عمل و همچنین نتیجه آن راحت کند. شما برای انجام عمل دیسک گردن می توانید به دکتر فرشاد ابوالقاسم زاده فوق تخصص ارتوپدی مراجعه کنید. ایشان با بهره گرفتن از جدیدترین متدهای روز دنیا این جراحی را برای بیماران خود انجام می دهد. در صورت داشتن هرگونه سؤال در ارتباط با جراحی دیسک گردن می توانید از ایشان مشاوره بخواهید و مطمئن شوید که کاندید مناسبی برای این جراحی هستید یا خیر.

نوبت آنلاین دکتر فرشاد ابوالقاسم زاده